top of page

Las Vegas

De jonge honden vertrokken uit LA met goede moed en een flitsende Chevrolet om de lange open wegen van Nevada te doorkruisen met open dak, op weg naar de felle lichten van Las Vegas. Een uitbeelding van vrijheid, hoop, en avontuur.

2CV

IMG_0497.JPG

In 1948 werd in Frankrijk de Citroen 2CV uitgebracht, voornamelijk om het platteland te voorzien van een betaalbare vervoermiddel in plaats van paard en wagen. Later werd de auto symbool van verliefde jongeren die samen naar Zuid-Frankrijk vertrokken om de vakanties te vieren. Wat doe je als paard, als je geen werk meer hebt?

De bob

IMG_0483.JPG

Ongetwijfeld zullen er nog vele Dodge trucks in gebruik zijn in het Mid-Westen van Amerika. De auto heeft faam gemaakt als allesvervoerder, inclusief dieren, mais, gereedschap, en jonge bokken op een avondje uit. In deze bijzondere uitvoering van nostalgie staan de roestplekken en verweerde buitenkant symbool voor intensief gebruik.

Zware jongens

IMG_0534.JPG

In de jaren zestig werd de snoek vaak gebruikt bij bankovervallen, vanwege de kleine raampjes en de bijzondere rijeigenschappen. De bijzondere vering, historie, en uiterlijk is hier figuratief in beeld gebracht door de nijlpaarden die zich uit de voeten maken. Voor de echte verzamelaars.

Trendy & Side-kick

IMG_0514.JPG

Deze prachtige figuren zijn een kwinkslag naar tijden waarin de Italiaanse merk Piaggio de kleine straten van grote steden in Italie toegankelijk maakte. Snel door de stad kruisen op zoek naar leuke eetgelegenheden en ontmoetingsplaatsen.

bottom of page